İnternet Sitesi Açarak Para Kazanma Yöntemleri
internet sitesi ile para kazanma

İnternet Sitesi Açarak Para Kazanma Yöntemleri

İnternet üzerinden para kazanma yollarını incelemeye internet sitesi açarak para kazanmak isteyenler için internet sitesi ile para kazanma yöntemleri konusu ile devam ediyoruz. Bu sayfamızda internet sitesi yani başka bir deyişle blog veya web sitesi açarak para kazanmak için başlıca yöntemler nelerdir?

İnternet sitesi ile nasıl para kazanılır? Genel olarak ana başlıkları ile bu konular üzerinde duracağız. Kendimize ait bir internet sitesi kurarak nasıl para kazanılır? Bunu inceleyeceğiz.

Başlamadan önce yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemesi açısından bir konuya açıklık getirelim. Web sitesinden para kazanma yollarını ele alacağımız bu yazıyı “İnternetten Para Kazanma” konuları ile karıştırmamak gerekir.

İnternet üzerinden para kazanma konularını incelediğimiz bazı sayfalar olmuştu. Bütün bu konuları “İnternetten Para Kazanma Yolları” kategorisi altında toplamıştık.

O sayfalarımızda genel itibari ile internet aracılığı ile başkalarına ait web siteleri üzerinden para kazanma veya para kazanamama yöntemleri hakkında bilgiler vermiştik.

İnternet ortamında belli başlı bazı platformlardan nasıl para kazanılacağını öğrenmiştik. Para kazandırdığını iddia eden ama tamamen vakit kaybı olan yöntemleri deşifre etmiştik. Çalışma mantıklarını değerlendirmiştik. Yanlış yollara girmek üzere olanları sahte yöntemler hakkında ikazlarda bulunmuştuk.

Örneklerini verdiğimiz bu yöntemler, başkalarına ait siteler üzerinde yapılan işler sonucu para kazanma ile ilgiliydi. Bu sayfamızın konusu ise bizzat kendimize ait bir internet sitesi kurarak para kazanma yolları ile alakalı olacak.

Bizzat kendimize ait olan, kendimizin yönettiği bir web sitesi, blog veya internet sitesi ile para kazanma konusunu işleyeceğiz.

İnternet Sitesi Açarak Para Kazanmak

Bir internet sitesi, blog ya da web sitesi, artık siz ne şekilde hitap ediyorsanız aslında hepsi aynıdır. Sadece isimleri değişkenlik gösterir. Kimisi web site demeyi tercih eder. İnternet sitesi terimi Türkçe için daha uygundur. Blog sitesi için genelde kişisel açılan siteler için kullanılır. Konuyu dağıtmadan asıl konumuza dönelim,

İnternet sitesinden para kazanmanın birçok yöntemi vardır. Yazımızın sonunda diğer yöntemlerin üzerinden kısa kısa geçeceğiz. Fakat genel itibari ile iki yöntem daha sık uygulanır. Bu iki yöntem en bilindik ve en güvenilir yöntemlerdir.

İnternet sitelerinden para kazanan site sahiplerinin büyük çoğunluğu hatta tamamına yakını bu yöntemleri kullanır veya daha önceleri kullanmıştır.

Bu yazıyı okuduğunuza göre sizin de internet sitesi açarak nasıl para kazanılır sorusuna cevap aradığınızı var sayıyoruz. Uygulaması daha kolay olduğundan en azından ilk başlarda bu yöntemleri uygulamanızı tavsiye ederiz.

Kendi aralarında farklı kollara ayrılsa da ana gövdesi iki kol üzerinedir.

Bunlar sırası ile;

  • 1- İnternet Reklamcılığı
  • 2- Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing) Yöntemi

Reklamlardan Para Kazanma

internet sitesinden para kazanmak
internet sitesinden para kazanmak

internet sitesi açarak para kazanma yöntemleri arasında en çok kullanılan yöntem, reklamlardan para kazanma yöntemidir. Web site sahipleri Google’ın Adsense reklamlarını veya başka internet reklamcılığı yapan platformların reklamlarını internet sitelerinde yayınlar.

İlginizi Çekebilir  Aile Hekimi Nasıl Olunur?

İnternet sitesinin konusuna göre sektörde Google’a Adwords‘de reklam verenlerin reklamları web sitenizde görüntülenir. Siteye gelen ziyaretçiler bu reklamları tıkladıklarında site sahibi para kazanmış olur. Yani web sitesinden para kazanma olayı gerçekleşir.

İnternet reklamcılığından para kazanma olayını kaba taslak bu şekilde özetleyebiliriz. İnternet reklamcılığında gösterim başı ücretlendirme de olsa genellikle tıklama başı ücretlendirme yapılır. Google’ın Adsense hizmeti internet reklamcılığında açık ara lider durumdadır.

Bu yüzden internet sitesinden para kazanmak isteyenler için ilk başlarda Google Adsense ile başlamalarını tavsiye ederiz. Güncel iş fikirleri olarak bizim de uyguladığımız yöntem internet reklamcılığı ile para kazanma yöntemidir.

İnternet sitesinden reklam yayınlayarak para kazanma konusu hakkında daha detaylı bir yazı ele alacağız. Şimdilik kısa kısa geçelim. Detaylı bilgiler almak için bizi takip etmeye devam edin.

Google Adsense nedir? Nasıl yapılır? Google Adsense ile nasıl para kazanılır? Bunlara benzer soruların cevaplarını zamanla alacağız. Facebook, Twitter hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın. Yeni konular eklenir eklenmez ilk siz haberdar olun. Konumuza dönecek olursak;

İlgi alanınıza göre bir site açtınız diyelim. Sitenizin konusu yemek tarifleri, moda, dizi veya film siteleri, gezi bloğu, hobi, örgü vs. her konu olabilir. Bu tamamen size kalmış. Sitenize günlük, düzenli içerikler girin. 50-60 sayfa yayınladıktan sonra Google Adsense hesabı açın.

Hesabınız onaylandıktan sonra size özel reklam kodunu sitenize yapıştırın. Ve, internet sitesi açarak para kazanma olayını gerçekleştirin!

Görünüşte basit görünse bile pratikte zorlanabilirsiniz. Fakat güncel iş fikirleri ailesi olarak web sitesinden para kazanma yöntemleri ile ilgili bir çok sayfa ile birlikte olacağız. İnternetten para kazanmak isteyenlere yol göstermeye devam edeceğiz.

Yeni başlayanlar için nasıl yapıldıklarını dilimizin döndüğü kadar anlatmaya çalışacağız. Şimdi internet sitesinden para nasıl kazanılır sorusunun diğer cevabına geçelim. İlk yöntem reklamlardan para kazanma ile ilgiliydi.

İkinci yöntem, satış yaparak veya başkasının ürününün satışına aracılık ederek komisyon kazanma üzerine olan yöntemdir. Satış ortaklığı veya orijinal adı ile affiliate marketing olarak geçer.

Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı) İle Para Kazanma

Online satış yaparak para kazanmak için e-ticaret konusunda bilgi birikim sahibi olmak gerekir. E-Ticaret konusu başlı başına uzmanlık gerektiren bir alan olduğu için bu konuyu şimdilik pas geçelim.

Bu sayfamızı web sitesi kurma ve internet sitesi ile para kazanma aşamasında yeni olanlar için hazırlıyoruz. Bu yüzden yeni başlayanlar için kolay olan yöntemleri inceleyelim. İnternet sitesi kurma konusunda yeni olanlar için en bilindik ve en kolay yolları inceliyoruz.

Bu yollardan ikincisi Affiliate Marketing yöntemi ile internet sitelerinden para kazanmaktır. Affiliate Marketing Türkçe karşılığı ile Satış Ortaklığı konusunda detaylı bilgileri Affiliate Marketing ( Satış Ortaklığı) Nedir? başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Satış ortaklığının kısaca tarifini yapacak olursak, başka firmaya ait bir ürünün satışında aracılık yapmak olarak tarif edebiliriz. Bir bakıma günlük hayatta kullandığımız “Hanutçuluk” kelimesinin internetteki halidir diyebiliriz.

İlginizi Çekebilir  Türkiye’de en çok kazandıran kariyer planları

İnternet siteniz üzerinden satış ortaklığı veren firmaların ürünlerini tanıtıp, size özel üretilen affiliate linki üzerinden ilgili siteye müşteri göndermek gerekir.

Gönderdiğiniz müşteri ilgili sitede alışveriş yaparsa harcadığı tutar üzerinden siz de komisyon kazanırsınız. Affiliate Marketing yani Satış Ortaklığının işleyişi kısaca bu şekildedir.

Satış ortaklığı yaparak para kazanma olayı, internet sitesi açarak kurduğunuz site üzerinden tanıtımlar yapmaktır. Doğru yapıldığı takdirde tahmin bile edemediğiniz miktarlarda para kazanabilirsiniz. Satış ortaklığını mutlaka denemelisiniz.

İnternet Sitesi İle Para Kazanma Yolları (Diğer Yöntemler)

Daha önce de dediğimiz gibi, bir internet sitesi açarak para kazanmak isteyenler için websitesi üzerinden para kazanabilecekleri birçok yol vardır. Bu yolların en bilindik ve en çok uygulananları reklamlardan para kazanma ve satış ortaklığı yani affiliate marketing yaparak para kazanmaktır.

Bunların haricinde sitenizi belirli bir ziyaretçi sayısına oturttuğunuz takdirde alternatif kazanç yöntemlerine de yönelebilirsiniz. Bu yöntemler arasında;

internet sitesi açarak para kazanmak
internet sitesi açarak para kazanmak

Sitenize Banner Reklamları Alarak Para Kazanabilirsiniz

Google Adsense reklamlarının yanında başka kişi veya kurumlara ait reklamlara da sitenizde yer verebilirsiniz. Haftalık veya aylık anlaşma yaparak reklam verenin istediği banner reklamını sitenizde görüntüleyebilirsiniz.

Banner reklamlar için tıklama başı veya görüntülenme başı diye bir ücret söz konusu değildir. Belirli süre boyunca karşı tarafın ilgili reklamını sitenizde yayınlamanız yeterlidir. Güzel bir ek gelir yöntemidir. Başka hiç bir şey yapmanıza gerek yoktur.

Not: Banner reklam teklifi almanız için sitenizin günlük hatırı sayılır bir ziyaretçi kitlesine sahip olması gerekir. Bu notu düşmeden geçmeyelim.

Diğer Sitelerden Ücretli Tanıtım Yazıları Alarak Para Kazama

İnternet sitesi ile para kazanılabilen bir diğer yöntem de sizinle aynı kategoride yayın yapan internet sitesi sahiplerinin sitelerini tanıtan yazılar yazarak para kazanma yöntemidir.

Karşı tarafın yazdığı tanıtım yazılarını sitenizde yayınlayın. Tabii ücretli olarak! Buradaki amaç, karşı sitenin sizden backlink almasıdır. Yani backlink satışı yapmış olursunuz.

Sitenizi Satarak da Para Kazanabilirsiniz

Yukarıda saymış olduğumuz internet sitesinden para kazanma yöntemlerini tek tek denediniz. Bir sonuç alamadınız. Veya aldığınız sonuç sizi tatmin etmedi diyelim, sitenizi satarak da para kazanabilirsiniz. Başka alanlarda şansınızı tekrar deneyebilirsiniz.

Emeklerinizin çöpe gitmesi diye bir şey söz konusu değildir. En azından verdiğiniz emeğin karşılığını site satışı ile bir nebze olsun alabilirsiniz.

Sonuç olarak, bir blog sitesi açarak, web sitesi kurarak ve kurmuş olduğunuz bu internet sitesinden para kazanmak, internetten para kazanma yolları arasında en sağlam olanıdır. Fakat kolay değildir! Yan gelip yatarak para kazanma yöntemi HİÇ DEĞİLDİR!

Sıkı çalışma gerektirir. Rekabet çok fazladır. Rakipleriniz ile başa çıkabilmek için oyunu kurallarına göre oynamak gerekir. Çok fazla araştırma yapmak gerekir.

İnternet sitesi açarak para kazanma işi kısa zamanda para kazanmak isteyenler için değil, uzun vadeli ama kalıcı, pasif gelir gelir isteyenler için geçerli bir yoldur.

internet sitesi ile nasıl para kazanılır
internet sitesi ile nasıl para kazanılır

kağan

Güncel Kalın, İşsiz kalmayın

Bir cevap yazın