Prezentabl Ne Demek? Prezentabl Çalışan Nasıl Olmalı?
prezentabl-ne-demek-prezentabl-nedir

Prezentabl Ne Demek? Prezentabl Çalışan Nasıl Olmalı?

Prezentabl kelimesini iş ilanları sayfalarında sıklıkla görüyoruz. Personel arayan firmalar aradıkları kişinin prezentabl olması gerektiğini sık sık vurguluyor. Peki prezentabl ne demek? Prazantabl giyim nedir? Sanki Türkçe karşılığı yokmuş gibi neden bir garip kelime olan prezentabl terimini kullanırlar.

Neden bu terimi kullanıyorlar onu biz bilmiyoruz ama prezentabl nedir? Prezentabl olmak, prezentabl giyinmek ne demek? merak edenler için açıklamalarını bu sayfamızda yapmaya çalışacağız.

Prezentabl Nedir? Ne Demektir?

Prezentabl kelimesi güzel Türkçemize Fransızcadan geçmiş bir kelimedir. Türk Dil Kurumu‘nun resmi web sitesinde prezentabl ne demek? şeklinde aratma yaptığımızda karşımıza üç açıklama çıkıyor.

Bunlar;

  • Sunulabilir durumda olan,
  • Derli toplu, düzenli,
  • Olumlu özellikleri bir arada bulunduran,

Çıkan sonuçlara baktığımızda prezentabl kelimesinin bir Türkçe karşılığını bulmak çok da zor olmasa gerek. Ne dersiniz? İlan verirken pek tabii 30 yaşını aşmamış, tecrübeli, düzenli, giyimine özen gösteren şeklinde verilebilir. Nedense prezentabl kelimesi kullanılıyor.

Prezantabl ne demek sözlük karşılığı “sunulabilir durumda olan“, “Olumlu özellikleri bir arada bulunduran” olarak geçse de iş hayatında giyimine özen gösteren, saç, sakal, makyaj gibi dış görünüşüne dikkat eden kişiler denilmek isteniyor.

Yani iş ilanlarında prezatabl bir eleman arayan iş yerlerinin demek istediği giyim kuşamına dikkat eden kişiler aradıklarını vurgulamış oluyorlar. Genellikle ofis ortamında çalışılan ve müşterilerle yüz yüze görüşülen meslekler için geçerli bir kavramdır. Bunu Türkçe kelimelerle yapamıyorlarmış gibi “prezantabl” kelimesini kullanarak belirtiyorlar!

presentabl ne demek
presentabl ne demek

Prezentabl Olmak Neden Önemli?

Yapılan araştırmalarda ikili iletişimde dış görünüşün önemli olduğu bir çok kez vurgulanmıştır. Karşı tarafta bırakılan ilk intiba sonraki süreçlerde belirleyici olabiliyor. Bu kuralı çok iyi bilen firmalar, özellikle kurumsal firmalar bu konuda çok hassas davranırlar.

Firmalarının ciddiyetini personellerinin dış görünüşlerinde de yansıtmak istiyorlar. Haksız da sayılmazlar. Kimse saçı başı dağınık, kıyafetleri ütüsüz, düzensiz personel çalıştıran firmaları ciddi, prensipli, profesyonel bir firma gözü ile bakmaz.

Prezantabl Erkek Nasıl Olmalı?

Prezantabl erkek göz önüne getirdiğimizde sinek kaydı traş, kısa saç, jilet gibi bir takım elbise hayal ediyoruz. Fakat artık prezantabl erkek nasıl olmalı derken bu kalıpların dışına da çıkılabiliyor.

Son zamanların modası uzun sakal ve arkadan topuzlu uzun saçlı erkekler de prezantabl olarak kabul görüyor. Önemli olan uzun saç, sakal bakımının yapılmış olması, taranmış ve şekil verilmiş olmasıdır.

Giyim olarak prezentabl erkek dediğimizde takım elbiseli, kravatlı, parlak köseli ayakkabılı bir erkek imajı beliriyor. Bu şekil giyim tarzı prazantabl erkek personellerin en önemli özelliklerinden olsa da prezantabl olmak için illa ki takım elbise giymeye gerek yoktur.

Spor kıyafet ile de gayet tabii prezantabl olunabilir. Kısa kısa prezentabl erkek nasıl olmalı bunlara değinelim

  • Saç, sakalı uzun olsa bile mutlaka derli toplu olmalıdır. Fakat kısa saç ve traş uygun olanıdır.
  • Takım elbise giyilmesi gerektiği durumlarda kumaş pantolon, gömlek ve kravat renklerinin abartılı, şatafatlı olmamasına dikkat edilmelidir. Mümkün olduğunca sade renkler tercih edilmelidir.
  • Ayakkabılar giyim şekline uygun olmalı, spor giyimin altına spor ayakkabı giyilmelidir. Aynı şekilde takım elbise giyilecekse altına buna uygun bir ayakkabı tercih edilmeli.
  • Saat, yüzük, küpe, kolye gibi aksesuarlar kullanıyorsanız bu tarz aksesuar seçimlerinde aşırıya kaçmayacak ve dikkat çekmeyecek şekilde kullanmak gerekir.
  • Tercihiniz spor kıyafetten yana ise bunun da abartılmadan yapılması gerekir. Spor giyineceğim diye kısa şort, terlik vs gibi sanki plaja gider gibi iş yerine gidilmemelidir.
İlginizi Çekebilir  Uber Nedir? Über Taksi Ne Demek?

Prezentabl Bayan Nasıl Olmalı?

Söz konusu bayanlar olunca prezentabl ne demek bunu en ince ayrıntıları ile ele almak gerekiyor değil mi? Öyle giyim kuşama, saç makyaja dikkat etmek gereklidir şeklinde geçiştirerek anlatamayız. Şaka bir yana prazantabl bayanların dikkat etmesi gerekenleri kısa kısa hatırlatalım.

Bayan ziyaretçilerimiz arasında iş görüşmesine gidecek olanlar varsa prezantabl nedir? Nelere dikkat etmek gerekir gibi sorularda yardımcı olalım.

  • Saç bakımını söylemeye gerek yoktur diye düşünüyoruz. Fakat yine de hatırlatalım. Saç bakımı çok önemlidir. Mutlaka taranmış, düzgün saçla müşterinin karşısına çıkılmalıdır.
  • Giyim konusunda aşırıya kaçılmamalıdır. Aşırı dekolteli, göbek kısımlarını açıkta bırakan abartılı kıyafetlerden iş hayatında uzak durmak gerekir.
  • Dar pantolon veya tayt giyiliyorsa üzerine kalçayı örten uzun tunik, tişört, elbise gibi kıyafetler tercih edilmelidir. Pantolon bir nebze kabul edilebilir gibi görünse de tayt görünüm olarak şık durmayabilir.
  • Etek seçiminde diz altı olan etekler tercih edilmelidir. Aşırı kısa hatta mini etekler firmanın ciddiyet kavramını zedeleyebilir.
  • Çorap seçimi ise sade, klasik renklerde olmalı.
  • Makyaj için abartıya kaçmamak gerekir. Ağır makyaj sizi daha güzel göstermez. Aksine hem sizin için hem de şirketiniz için ciddi prestij kaybına neden olabilir.
  • Aynı şekilde oje, ruj, takma kirpik gibi kısımlarda da olabildiğince sade seçimler yapılmalıdır.
  • Parfüm şişesinin içine düşmüş gibi ağır kokular bırakacak derecede fazla parfüm sıkılmamalıdır.

Aslında prezentabl bayan nasıl olmalıdır sorusunun cevabı için her konuda “aşırıya kaçılmamalıdır” cevabını verebiliriz. Giyim, makyaj, aksesuar seçimleri, bütün bu konulara özen gösterilmelidir. Her zaman sade olanlar tercih edilmelidir.

 

prezentable ne demek
prezentable ne demek

Prezentabl ne anlama geliyor?

Prezentabl, düzgün, temiz, çekici, hoş ve uygun demektir. Prezentabl ne anlama geliyor? Prezentabl olmak için ne yapıyor? Seyrek kaşlar ne anlama geliyor?

Bir giysinin görünüşünün nasıl yapılması gerektiğine dair ilham olarak verilebileceği farklı moda standartları vardır. Prezentabl ne anlama geliyor? Kime sorduğuna bağlı. Bazı insanlar için düzgün ve temiz, düzgün ve bakımlı, temiz traşlı, düzenli ve düzensiz görünmek anlamına gelebilir. Onlar için gösterilebilirliğin ne anlama geldiği, neye benzediklerine bağlıdır. Çok düzgün bir adam her zaman zarif görünür, oysa kirli bir adam iş dışı bir alışverişten yeni gelmiş gibi görünebilir ve hatta kirli görünebilir.

Başka bir deyişle, temizdir ama prezentabl değildir. Öte yandan, kravatı merkez dışı bir takım elbise giymişse, o zaman prezentabl ama kirli olur. Ama yine de, eğer pantolon giyiyorsa, o zaman temizdir ama aynı zamanda prezentabl değildir.

İlginizi Çekebilir  Ananas Yetiştiriciliği - Türkiye'de Ananas

Peki şimdiki zaman ne anlama geliyor? Düzgün, temiz ve bakımlı olmak demektir. Biri temizse, o zaman sunulur. Prezentabl ise, zeki, keskin ve uyanık görünür. Temiz ise, o zaman moda ve zamana uyum içindedir.

Ama “Prezentabl ne demek?” Diye soran kişi. sadece kıyafetlerine değil saç stillerine, aksesuarlarına ve tavırlarına da bakmalıdır. Yanlış ortamda prezentabl olmak, özellikle kadınlar için çok itici olabilir.

Bazı erkekler, prezantabl olmanın en son modayı giymek veya akıllı ve havalı bir şey giymek anlamına geldiğini düşünüyor. Bu muhtemelen güzel giyinmesinin bir nedenidir, ancak ille de akıllıca değildir. Örneğin, gündelik gömlek ve kravatlı kot pantolonlar çok gösterişlidir ancak “Ben öfkeli siyah bir adamım” yazan bir gömlek veya “Erkeklerin lidere ihtiyacı yok” yazan pantolonlar giyerseniz, o zaman çok dağınık bir resim sergiliyorsunuz demektir. Bu nedenle, bu tür adamların günümüz toplumunda yeri yoktur ve dışarıda tutulmalıdır.

Bazı kadınlar, prezentabl olmanın iyi görünmek anlamına geldiğini düşünür ki bu doğru olmayabilir. Kâğıt üzerinde veya fotoğraflarda iyi görünen insan türünün, olmayanlardan çok farklı olduğunu öğrenince şaşıracaklardır. Başka bir deyişle, prezentabl adam, koşullar ne olursa olsun her zaman temiz, düzgün ve keskin görünen adamdır. Dağınık, özensiz, düzensiz veya alçakgönüllü adam, genellikle akıllı-rahat dış görünüşünün arkasına saklanan kişidir.

Prezentabl ne anlama geliyor?

Prezentabl olmak, her dışarı çıktığınızda takım elbise ve kravat giymekle sınırlı olmamalıdır. Temiz kıyafetleri olan insanların yanında olmaya dayanamayan o tür bir adamsan, hemen yollarını değiştirmelisin. Demek istediğim, hadi ama, yakın zamanda herhangi bir güzellik yarışmasını kazanamayacaksın. Ayrıca, böyle bir adamı bir arkadaş olarak kim ister ki?

Hayatınızın diğer yönlerinde prezentabl, arzu etmeniz gereken bir şeydir. Prezentabl sizin için ne ifade ediyor? Çoğumuz başarı için giyinmek olduğunu söyleriz, bu da zeki, keskin ve temiz kıyafetler anlamına gelir. Bunda yanlış bir şey yok, ama ellerini bile yıkamayan biri nasıl temiz olabilir? Ve kirli ellerden gelen küf kokusunu da unutmayalım.

Ancak çoğu erkek ellerini yıkamak gibi temel şeyleri yapmaz, peki kendilerini nasıl gösterirler? Bazı erkeklerin gizli bir tekniği vardır: Başları dik yürürler. Bu kulağa komik gelebilir, ancak bu gerçekten birçok erkeğin kendilerini olduğundan daha iyi görünmesini sağlamak için kullandığı bir yöntem. Onu asmak biraz zaman alıyor, ama bir süre sonra tek göreceğiniz, omuzlarından saçları düşen bir adam olacak. Yanlış bir şey yaptığı için değil, izleyiciye çok iyi göründüğü için.

Öyleyse bir erkek nasıl daha iyi prezentabl erkeklik geliştirebilir? Her şeyden önce, yaptığınız şeyin önemli olmadığını, kim olduğunuzun önemli olduğunu hatırlamaya çalışın. Bu sadece görünüşünüz veya kas tonunuz veya gömlek bedeninizle ilgili değil, kendinizi nasıl taşıdığınız ve başkalarına temiz olduğunuzu nasıl bildirdiğiniz ve kendinizi ifade etmekten ve toplum içinde ciddiye alınmaktan korkmadığınızla ilgili. Daha sonra üzerinde çalışabileceğiniz bir özgüven duygusu geliştirmelisiniz, ancak kişiliğinizin geliştirebileceğiniz başka yönleri de vardır.

Prezentabl bir erkek için ne anlama geliyor? Güzel giyinen, başı dik yürüyen ve dünyayla konuşmaktan çekinmeyen ve prezentabl erkekliğine biraz daha eklemek için başka neler yapabileceğini kim bilebilir. Sonuçta, iyi bir adam olmanın anlamı bu değil mi?

kağan

Güncel Kalın, İşsiz kalmayın

Bir cevap yazın