Haşere İlaçlama Nasıl Yapılır?
Haşere İlaçlama

Haşere İlaçlama Nasıl Yapılır?

Haşerelerden bıktıysanız ve Haşere İlaçlama Nasıl Yapılır? Merak ediyorsanız tam istediğiniz yerdesiniz. Evlerden, iş yerlerine kadar pek çok yerde görülen haşereler, pek çok insan tarafından fobiyle karşılanır.

Bunun haricinde dikkat edilmez ve önem gösterilmezse, pek çok zarara da neden olurlar. Ayrıca hijyenik bir sorun olduğu için, hem evlerde, hem de iş yerlerinde sağlığı tehdit eder.

Bununla beraber cafe gibi yerlerde sağlık ekipleri tarafından tespit edilirse, insan sağlığına uygun olmadığı için ceza alınır. Bu nedenle haşere ilaçlama, her yaşam alanı için oldukça önemlidir.

Bu canlılar hem yaz, hem de kış aylarında görülebildiği için, düzenli bir haşere ilaçlama yapılması gerekir. Aksi halde böceklerin tekrar üremesi söz konusu olacak, hiçbir sonuç alınmayacaktır.

Haşere İlaçlama Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Haşere ilaçlama esnasında dikkat edilmesi gereken başlıca şey, dikkatli olmaktır. Zira her böcek türü, farklı yere yuvasını yapabilir. Dolayısıyla birden fazla yuvalanma olan yer oldukça muhtemeldir. Ayrıca bir bölgede yaşayan haşere kolonisinin yok edilmesi, onların farklı yerlerde üreyemeyeceği anlamına gelmez.

Bu sebeple haşere ilaçlama yapmadan önce, birincil ve ikincil üreme yerleri tespit edilmeli, potansiyel tüm üreme noktaları ortadan kaldırılmalıdır. Ardından tüm yaşam alanının, geneli de haşere ilaçlama işlemine tabi tutulmalıdır. Zira evin geneli ilaçlanmazsa, bu kısımlarda yeni üremeler meydana gelebilir. Bunun yaşanmadan önce önlem alınması, tekrar bu işlemi yapmaktan kurtaracaktır.

Ayrıca böceklerin çok yoğun olduğu bölgeler, daha yoğun ilaçlanmalıdır. Misal olarak evlerde en çok görülen böcekler arasında olan hamam böcekleri, üreme esnasında kapsüller bırakır. Her kapsül,  yaklaşık 35 ile 40 arasında bir haşere bulundurduğu için, hızlı ve yoğun bir üreme vardır. Yetişkin hamam böcekleri bir sene içerisinde 8 ile 10 arasında üreyebildiği için, büyük bir sorundur.

Bu nedenle haşere ilaçlama böceklerin çok görüldüğü alanlara yoğunlaşmalı; ancak diğer yerler de unutulmamalıdır.

Haşere İlaçlama Yöntemleri Nelerdir?

Haşere ilaçlama temel olarak kokulu, kokusuz ve jel ilaçlama metotları kullanılarak yapılır. Bunların her biri farklı özelliklere ve dikkat edilmesi gereken hususlara sahiptir. Bu nedenle ayrı ayrı ele alınacaktır.

Kokulu haşere ilaçlama nasıl yapılır?

Kokulu haşere ilaçlama, temizleme yöntemleri arasında en hızlı çözüm sağlayan yöntemdir. Adından da anlaşılacağı üzere, burada bir koku da mevcuttur. Likit şeklinde ilacın püskürtülmesine dayanan yöntem, daha kısa sürede sonuç verir. Ancak bu yöntem, kokulu olduğu için ilaçlama esnasında sizin korunmanızı gerektirir. Tüm işlem bittikten sonra da yaklaşık 4 saat kadar evi terk etmeniz gerekir.

İlginizi Çekebilir  Kapıcı Nedir? Ne İş Yapar? Kapıcı Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Her böcek, kokusuz ilaçlarla ölmez. Bu sebeple kokulu haşere ilaçlama, çok keskin ve güçlü esansa sahip olduğu için, daha kesin ve hızlı çözüm önerisi sunar. Eğer kokusuz ilaç kullanılmış ancak hâlâ böcek görülüyorsa, kokulu yöntem denenmelidir.

Ancak burada insan sağlığına da dikkat edilmelidir. Zira kokulu haşere ilaçlama, sadece böcekler için zararlı değildir. Bunların insanlar tarafından solunması da zararlı olduğu için, 6 saate kadar ev terk edilmelidir. Aksi durum, zehirlenme yapabilir.

Ayrıca kokulu haşere ilaçlama, sadece insan ve böceklerde etkili değildir. Evinizde kedi, köpek, kuş ve balık gibi canlılar besliyorsanız, bunlar da etkilenir. Bu nedenle ilaçlama öncesinde bu evcil hayvanları çıkartmanız gerekir.

Bununla beraber, ilaç yiyeceklere ve giyeceklere de bulaşmamalıdır. Aksi halde tüketilen gıdalar ve giyilen eşyalarla beraber vücuda alınır ve zehirlenme olabilir. Özellikle küçük çocuklar ve bebekler çok hassas olduğu için, onların bulunduğu tehlike daha büyüktür.

Kokulu haşere ilaçlama gösterdiği etki bakımından asla küçümsenmemelidir. Zira insanlar üzerinde de öldürücü etkide bulunur. Bu nedenle tüm işlemler bitip, evinize 6 saat girmedikten sonra 1-2 saat de havalandırmanız gerekir.

Haşere İlaçlama nasıl yapılır

Kokusuz Haşere İlaçlama Nasıl Yapılır?

Kokusuz haşere ilaçlama, kokulu seçeneğin aksine bir koku bulundurmaz. Bu sebeple gösterdiği etki de daha azdır. Zira bazı haşereler, kokusuz haşere ilaçlama ile zarar görmeyebilir.

Burada koku olmadığı için, insanlara zararları bulunmaz. Buna karşılık, güvenlik ve tedbir amaçlı evcil hayvanları evden çıkartmak, yiyecek ve giyeceklerle temasını önlemek önemlidir. Ayrıca ilaçlama sonrasında, 30 dakika kadar evden çıkılmalıdır. İlaçlama esnasında maske takılmalı ve soluma yapılmamalıdır.

Peki, haşere ilaçlama kokusuz yöntemde nasıl hazırlanır? Bu ürünler, ilk olarak suyla karıştırılır. Dolayısıyla profesyonel ekipler tarafından yapılır ve mutlaka ziraat mühendisi gerekli kontrolleri yapar.  Gerekli ilaçlama yapılınca tabak gibi mutfak araçları yıkanmalı, ilaçlama yapılan yerler ve ev yüzeysel anlamda temizlenmelidir. Ancak detaylı bir yer temizliği yapılmamalıdır.

Zira kokusuz haşere ilaçlama, zamanla etkisini gösterir. Gerekli işlemler yapılınca, evcil hayvanlarla beraber 30 dakika ve 1 saat kadar bulunan ortam terk edilmelidir.

İlginizi Çekebilir  Tekel Bayi Açmak İçin Neler Gerekli? Maliyeti ve Kazancı

Jel İlaçlama

Haşere ilaçlama metotları arasında bulunan jel ilaçlama, yem tarzında bir ilaçtır. Burada haşereler, bunu yedikten belirli sonra ölür. Ardından kolonide diğer böcekler de ölü böcek aracılığıyla yok olur. Bu genellikle ölüyü yiyen böcekler arasında devam ettiği için, zincirleme bir reaksiyon halinde devam eder.

Özellikle hamam böcekleri üzerinde etkili olan bu haşere ilaçlama metodu, uzun süre etkilidir. Ayrıca insanlar bakımından sağlıklıdır. Bu yöntemin avantajları şöyledir.

  1. Diğer yöntemler aksine, jel haşere ilaçlama evde beslenen evcil hayvanlara zarar vermez.
  2. Jel ilaçlama, koku bulundurmaz.
  3. Jel ilaçlama esnasında pencereler ile kapıların kapalı tutulması gereksizdir.
  4. Jel ilaçlama ardından, evden ayrılmanız da şart değildir.
  5. Bu seçenekte hem ilaçlama öncesi hazırlık, hem de ardından temizlik gereksizdir.
  6. Etki bakımından oldukça uzun süre devam eder.
  7. Burada ilaçlama, ilk olarak böceği yiyen böcekler aracılığıyla aktarılır.
  8. Kokulu yöntemin aksine, jel ilaçlama insanlar üzerinde zararlı değildir.

Ancak bu yöntem, her böcek için geçerli değildir. Örneğin pire ve tahtakurusu gibi haşereleri yok etmek için etkili değildir. En üst etki, hamam böcekleri ve buna benzer böceklerde alınır. Bu yöntem haşerelerin yavruları ve koloniye sonradan gelen böceklerde de etkili olduğu için, oldukça pratiktir.

Haşere İlaçlama İçin Hangi Yöntem Tercih Edilmelidir?

Peki, haşere ilaçlama için bu yöntemlerden hangisi tercih edilmeli? Bu durum kişiden kişiye ve evde görülen haşerelere göre değişir. Örnek olarak evinizde hamam böceği ve bunun türlerinde haşereler yoksa jel ilaçlama yöntemi etkide bulunmaz. Ancak sadece bu sorununuz varsa, oldukça etkilidir.

Eğer en iyi sonucu almak istiyorsanız, kokulu haşere ilaçlama kullanmanız önerilir. Bu hizmet profesyonel ekipler tarafından verilmekte olup, hem evcil hayvanların, hem de insanların sağlığına zararlıdır. İnsanlarda ölüme sebep olduğu için, çok dikkat edilmesi gerekir.

Keskin ve güçlü kokusu, böcekler için etkili bir çözüm sunar.  Bu sebeple aşırı derece önem gösterilmeli ve dikkatli, tedbirli olunmalıdır.

Diğer yöntem olan kokusuz haşere ilaçlama da profesyonel ekipler ve ziraat mühendisleri tarafından sağlanmakta olup, kokulu yöntem gibi insan sağlığına zarar vermez. Ancak yine de dikkat edilmesi şarttır.

Peki, bunlardan hangisi size çözümdür? Eğer profesyonel ekiplere sorununuzu aktarırsanız, size en etkili haşere ilaçlama tekniğinin hangisi olduğunu tespit edecektir.

Güncel iş fikirleri, izmir haşere ilaçlama, bursa haşere ilaçlama, adıyaman haşere ilaçlama, armut.com/istanbul-hasere-ilaclama

kağan

Güncel Kalın, İşsiz kalmayın

Bir cevap yazın