Uber Nedir? Über Taksi Ne Demek?
uber taksi ile para kazanma

Uber Nedir? Über Taksi Ne Demek?

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Uber hakkında biz de bir yazı kaleme alalım dedik. Henüz über hakkında bilgi sahibi olmayanlar için uber nedir? Nasıl çalışır? Über taksi ne demek? Nasıl kullanılır?

Uber ile para kazanmak isteyenler için Uber taksi ile para kazanma sisteminin işleyişi nasıl olur? über ile nasıl para kazanılır? Nasıl bir uygulamadır? Ne işe yarar? Neden bu kadar gündemde?

Uber sürücüleri ile sarı taksiciler arasında yaşanan gerilimin sebebi ne? Taksiciler uber’e neden karşı çıkıyor? Uber savaşı nasıl çıktı? Über taksiler Türkiye’de yasaklanacak mı? Bu tarz soruları cevaplandıracağız.

Kısaca Uber ve uber taksi uygulaması hakkında merak edilenleri öğreneceğiz.

Bu yazımızda teker teker bu soruların cevaplarını vermeye çalışacağız. Uber ile ilgili bir fikir sahibi olmayanlar için über ve über taksi ne demek olduğunu anlatmaya çalışacağız.

Yurt dışında oldukça yaygın olan Uber’in Türkiye’ye girişi olay oldu. Öyle ki bazı sarı taksi şoförleri müşteri gibi çağırdıkları Uber şoförlerine saldırmaya başladı.

Şu sıralarda haber programlarını meşgul eden konuların başında, Uber şoförleri ile taksicilerin arasında yaşanan gerilim yer alıyor.

Hal böyle olunca vatandaşlar arasında uber nedir diye merak edenler günden güne artış gösteriyor. Biz de über’in ne demek olduğunu dilimizin döndüğü kadar bu sayfamızda anlatmaya çalışacağız.

Über Ne Demek? Nedir Bu Uber Denilen Şey Nedir?

Uber, mobil cihazlarda ve akıllı telefonlarda taksi çağırma hizmeti veren bir uygulamadır. Uber uygulamasını telefonunuza indirdiğinizde gitmek istediğiniz yere taksi çağırabilirsiniz. Uber taksi şoförü ise bu yoldan para kazanır. Şirket de yapılan bu işlemlerden komisyon alır.

Üç taraf için de kazan kazan formülü uber’de de geçerlidir. Sistemin işleyişi basit anlatımla böyledir. Uber nedir Uber ve über taksi ne demek sorularına bir bakıma online taksi durağıdır desek yanlış tarif etmiş olmayız.

İlginizi Çekebilir  Mantar Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Ne Kadar Kazandırır?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımıza giren kolaylıklardan birisi de uber uygulamasıdır.

Yolcular için çağırdığınız aracın nerede olduğunu telefonunuzdan takip edebilir, istediğiniz zaman şoför ile iletişime geçebilirsiniz. Ödemeler uygulama üzerinden yapılır.

Kayıt esnasında tanımladığınız kredi kartı veya banka kartı kullanarak ödeme yapılabiliyor. Böylece yolcular nakit para taşımak zorunda kalmıyor.

Ben nakit ödemek istiyorum diyenler için çözüm basit. Profil bilgilerinizin ödeme bölümündeki ödeme yöntemleri kolaylıkla değiştirilebilir.

Uber’in kısa sürede yaygınlaşmasının en önemli sebeplerinden birisi de gideceğiniz yere ne kadar ücret ödeyeceğinizi önceden görebiliyor olmanızdır.

Ayrıca kısa mesafe yolcu almayan taksiciler ile sorun yaşayanlar arasında Über taksi tercih edenler hiç azımsanmayacak kadar fazladır.

Sarı taksilerin kısa mesafe gitmemesi, varış mesafesini uzatarak vatandaşı mağdur etmesi ve taksiciler ile yaşanan diyalog sorunları Uber taksilerinin tercih edilmesinin ana sebepleridir.

Böylece uber nedir sorusunu yanıtlamış olduk. über taksinin ne demek olduğunu anlaşılır bir şekilde açıklamaya çalıştık. Über ne demektir bunu anladığınızı var sayarak şimdi diğer soruların cevaplarına geçelim.

uber nedir über taksi ne demek
uber nedir über taksi ne demek

Uber Taksileri Nasıl Kullanılır?

Uber’i cep telefonunuzdan kullanmak için önce Uber uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekmektedir. Uber uygulamasını Google Play ve AppStore’de bulabilirsiniz.

Masaüstü bilgisayarlarda kullanmak için Uber’in Türkiye sitesinden klasik üyelik işlemlerini yaparak üye olabilirsiniz. Uber üyelik için iki seçenek bulunuyor.

Uber’den para kazanmak için Uber taksi sürücüsü mü olacaksınız? Yoksa Uberi’i yolcu olarak mı kullanacaksınız? Uber’den ne şekilde yararlanacaksanız o seçeneği işaretleyerek basit üyelik işlemlerini yaparak kolaylıkla üye olabilirsiniz.

Not: Uber’e yolcu olarak 1 dakika içinde üye olabilirsiniz. Fakat über taksi sürücüsü olarak üye olacaklar için ehliyet, sabıka kaydı, araç bilgileri gibi bazı belgeler göndermeniz istenir.
İstenilen belgeleri gönderdikten sonra üyeliğiniz aktifleşir.

Üyelik işlemleri bittikten sonra yapmanız gereken ilk şey, konum bilgilerinizi aktif hale getirmek olacaktır. Konumunuzu aktif hale getirdikten sonra size en yakın taksiyi çağırabilirsiniz.

Uber taksi olarak hizmet veriyorsanız, size en yakın taksi ihtiyacı olan yolcuları görebilirsiniz.

Über taksi ne demek sorusunu da bu şekilde cevaplamış olduk. Uber nedir bunu da öğrenmiştik. Uber nasıl kullanılır bunun tarifini de yapmaya çalıştık. Über taksi olarak nasıl para kazanılır sorusuna geçelim.

İlginizi Çekebilir  Az Sermaye İle Yapılabilecek 10 İş Fikri

Über’den para kazanmak isteyenlere über ile para kazanma olayının nasıl olduğunu da kısaca anlatmaya çalışalım.

uber taksi nasıl kullanılır
uber taksi nasıl kullanılır

Uber Taksi İle Nasıl Para Kazanılır?

Aslında bu sorunun cevabı basit. Uber’e yolcu olarak değil, Uber taksi olarak kaydol seçeneğini işaretleyerek üye olmanız yeterlidir.

Über taksi sürücüsü olmak için bazı belgeler istediğini söylemiştik. Gerekli belgeleri gönderdikten ve üyeliğiniz aktif olduktan sonra artık uber’den para kazanmaya başladınız demektir.

Konumunuzu aktif tutun. Gelen çağrılara cevap verin, yeter. Sistem online olarak çalışmaktadır.

Not: Türkiye’de Uber araçları ile para kazanmayı düşünenler için bir hatırlatma yapmak isteriz. Uber ile taksiciler arasında yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı iş mahkemelere kadar uzanmıştır. Dolayısı ile bu aralar uber şoförü olarak para kazanmak mümkün görünmüyor. Mahkeme sonucuna göre hareket etmenizi tavsiye ederiz.

Güncelleme: Uber Türkiye’de krizi aşamadı. Yasaklandı, yasaklanacak gibi görünüyor. Bu yüzden uber ile para kazanma düşüncesi içerisinde olanları bu işi bir süreliğine askıya almayı öneririz.

Güncel iş fikirleri olarak gelişmeleri takipçilerimiz ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Uber Şoförleri İle Taksiciler Arasındaki Gerilimin Sebebi

Taksiciler ile Uber şirketi arasında yaşanan gerilimin sebebini tahmin etmek zor değil. Taksiciler Uber’in vergi ödemediğini öne sürüyor. Bunun da haksız kazanç olduğunu savunuyor.

Uber’den dolayı müşteri kaybına uğrayan taksi esnafı için sabırlar taştı. En sonunda iş saldırı boyutuna ulaştı. Olay artık mahkemelere intikal etti. Son sözü mahkemeler verecek.

Uber davasında yaşanan gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Mahkemenin sonucuna göre Uber ile ilgili daha pek çok konuya yer vermeye çalışacağız. Şimdilik uber nedir? Nasıl kullanılır? über taksi ne demek? Uber’in sistemi nasıl işliyor?
Başlıca bu gibi soruların cevaplarını öğrenmeye çalıştık.

İşin içinde para kazanma durumu olunca güncel iş fikirleri ailesi olarak para kazandıran her konuyu incelemeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin.

uber taksi ne demek über nedir
uber taksi ne demek über nedir

kağan

Güncel Kalın, İşsiz kalmayın

Bir cevap yazın