Türkiye’de en çok kazandıran kariyer planları
Türkiye’de en çok kazandıran kariyer planları

Türkiye’de en çok kazandıran kariyer planları

Türkiye’de en çok kazandıran kariyer planları; Günümüz dünyasında teknolojinin hızla ilerlemesine bağlı olarak farklı meslek gurupları ortaya çıkmaktadır. Önemli miktarlarda kazanç sağlamayı olanaklı kılan yeni nesil mesleklerin yanı sıra, her dönem geçerli olan bazı itibarlı meslek dalları da, hem aylık kazanç hem de kariyer açısından en gözde meslekler arasına yer almayı sürdürmektedir.

Seçeceğiniz meslekle ilgili karar verirken ihtiyaç duyacağınız şeyler için aşağıdaki en çok para kazandıran kariyer planları hakkındaki her şeyi okumalı, kariyeriniz ve kazancınızın yüksek olacağı meslek gruplarından birine geçmek için ihtiyacınız olan eğitim ve uygulama türünü veya sertifikayı edinmelisiniz.

Böylece ortalamanın üzerinde maaş almaya hak kazanmanın yanı sıra, toplumda saygınlığı olan bir işe de sahip olabilirsiniz.

Sizi zengin yapacak kariyer planları

Her düzeyde eğitimini tamamlayan mezunlar için çok para kazanabilecekleri alanlar mevcuttur. Ancak genel kabul gören mesleklere yönelik eğitim almanız halinde kariyer endişesinden uzak bir yaşam sürebilirsiniz.

Aşağıda yer alan meslek guruplarını tercih edenler, lisans, yüksek lisans veya doktora yapanlar ve eğitim gördüğü farklı alanlarda profesyonel diploması olanlar açısından kariyer ve servet, diğerlerine göre daha kestirmeden elde edilebilmektedir.

Cerrahlar / Doktorlar

Cerrahlar, işlerinin kritik doğası nedeniyle en yüksek maaş alan kariyerler listesinin başında yer alıyor.6 senelik tıp eğitimi, TUS sınavının ardından seçeceği alanlara ve uzmanlık seviyelerine göre doktorların alacağı ücretler değişmektedir. Örneğin en çok beyin cerrahi çok kazanırken pratisyen hekimler daha az kazanırlar.

Aylık Maaş Aralığı ise 14.600 TL ile 45.200 TL arasındadır. Bir cerrahın mesleği yüksek risk içerir ve geniş bilgi ve uzun bir öğrenme yolu gerektirir.

 Hâkimler

Hâkimler, işleri ile ilgili büyük sorumluluklar nedeniyle oldukça yüksek maaşlar kazanıyorlar. Mahkemelerde çalışan hâkimler vatandaşların birbirleriyle veya devlet olan sorunları anlaşmazlıkları çözmede yardımcı olurlar.

Kendi vicdanlarına dayanarak anayasaya, kanunlara bağlı olarak karar verirler. İnsanların kaderlerine karar vermek kolay bir iş değildir ve yüksek ücret almakta bu yüzden haklıdırlar.

Aylık Maaş Aralığı ise 12.200 TL ile 37.900 TL arasındadır.

Avukatlar

Üniversite de 4 yıllık hukuk bölümünü bitirenler 1 yıllık stajdan sonra avukatlığa hak kazanırlar. Avukatların büyük maaşlar kazanmalarının başlıca nedeni, müvekkillerinin onlara verdiği değerden kaynaklanıyor. Başarılı bir avukat size tonlarca para biriktirmenizi sağlayabilir ya da kazandırabilir. Eğer avukatınız yeteri kadar başarılı ve güçlü değilse çok büyük cezalar almanıza yol açabilir.

Aylık Maaş Aralığı ise 9.900 TL ile 30.700 TL arasında değişmektedir.

Banka Müdürleri

Yüz milyonlarca fon ve yatırımdan sorumlu olmaları ve bununla birlikte gelen tüm riskleri ile bir banka yönetiminde çalışan banka müdürleri son derece kritik bir görevde rol oynarlar.

Aylık Maaş Aralığı ise 9.320 TL ile 28.900 TL arasında değişmektedir.

CEO (Yöneticilerin yöneticisi)

CEO’lar, tüm organizasyonların başarısından veya başarısızlığından birincil olarak sorumludur. Çünkü stratejik kararlar verir, raporları alır ve ona göre şirkete uygun bir yol haritası çizer.

Kısacası şirketin beyin kısmını oluşturur. Onların muazzam ücretleri, geniş etki kapsamı ve içerdiği risklerden kaynaklanmaktadır. Çünkü üst düzey kararlar verir ve yeri geldiğinde verdiği kararlardan dolayı yönetim kuruluna rapor verir.

 CEO’ların aylık maaş Aralığı: 8.740 TL ile 27.100 TL arası değişmektedir. Capital Dergisi’nin haberinde Türkiye’deki şirket CEO’larının yıllık ortalama 690 bin TL kazandığını belirtiyorlar.

Finans Müdürleri

Para yönetimi hakkında herhangi bir iş otomatik olarak yüksek ödeme için nitelendirir. Finans müdürleri, kuruluşun faaliyetlerini doğrudan etkileyen bütçeleri, harcamaları, maliyetleri ve gelirleri yönetir. Bütçeleri denetlemekle kalmaz raporları inceler ona göre şirketi geliştirmeye çalışır.

Maliyeti azaltmaya çalışır çünkü şirketler veya firmalar için önemli olan kardır ve kar sağlayamayan her şirket batma tehlikesiyle karşı karşıya kalır ve bununla görevleri bitmeyen finans müdürleri diğer personelleri de yönetir onlara yardımcı olur ve yönlendirir. Ciddi bir sabır ve stres yönetimi gerektiren bir iştir.

Aylık Maaş Aralığı ise 8.160 TL ile 25.300 TL arasında değişmektedir.

Ortodontistler

Diş düzeltim uzmanı olarak da bilinen Ortodontistler insanların bir hizmet için yüksek maliyetler ödemeye istekli olduğu bir sektörde faaliyet göstermektedir. Diş hekimliği fakültesini bitiren Ortodontistler sonra da 4 yıllık uzmanlık eğitiminden sonra ortodonti uzmanı olurlar.

Dişleri düzeltmeye çalışır ve diş sağlığımıza yardımcı olur ve o sevmediğimiz diş tellerini takmamıza yardımcı olan ve diş sağlığımızın seyrine göre karar veren bir uzmandır.

Aylık Maaş Aralığı ise 7.870 TL ile 24.400 TL arasındadır.

Üniversite Profesörleri

Üniversite profesörleri en çok kazanan ve en prestijli kariyerler arasında yer alıyor. Profesör olmak kolay değildir uzun bir eğitim süreci ve ısrar gerektirir, bu yüzden bu kadar yüksek kazanıyorlar. Birçok alanda farklı profesörlük unvanları vardır ve görevleri de ona göre değişir.

Örneğin mühendislik profesörü hem pratik hem teoride mühendisliğin her alanında kendini geliştirir. Bazen tek bir alanda da kendini geliştirir. Araştırma yapar, durmadan kendini günceller, araştırmayla alakalı kitap bile yazar.

Aylık Maaş Aralığı ise 6.990 TL ile 21.700 TL arasında değişmektedir.

Pilot

Muhtemelen heyecan içeren listedeki tek kariyer pilotluktur. Pilotlar sıkı eğitim programlarından geçerler ve her gün binlerce insanın güvenliğinden sorumlu olurlar.

Birçok farklı alanda çalışabilirler bazen bir askeri helikopteri uçururken veya ticari bir jette bile bulunabilirler. Uçağın veya helikopterin güvenli bir şekilde uçmasını sağlarlar.

Aylık Maaş Aralığı ise 5.830 TL ile 18.100 TL arasındadır.

Satış ve Pazarlama Müdürü

Üniversitede İktisat, İşletme bölümlerinden mezun olanların başvurduğu pazarlama müdürleri, kuruluşlarının gelirlerini artırmaktan sorumludur. Bütçe planı hazırlamaktan tut personel denetlemeye kadar birçok görevleri vardır.

Aylık Maaş Aralığı ise 5.240 TL ile 16.300 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Biyokimya Uzmanı

Önce 6 yıllık tıp eğitimi ve ardından 4 yıllık uzmanlık eğitimi alan Biyokimya uzmanı hasta numunelerinden sonuçlarını yorumlamaya kadar birçok görev üstlenmektedir. Laboratuvarda araştırma yaparlar, makale yayımlarlar

Aylık ortalama maaşı ise 11 bin TL’dir.

Psikiyatri Uzmanı

Psikiyatrist olarak da bilinen Psikiyatri Uzmanı akli veya duygusal yönden yardıma ihtiyaç duyan bireylere yardımcı olmaktadır.

Aylık ortalama maaşı 10 bin ve 12 bin TL arasında değişmektedir.

Bilgi Teknolojileri Müdürü

Yazılım mühendisliği veya bilgisayar programcılığından lisans ile mezun olan kişilerin başvurduğu bir meslektir. Şirketin bilgi teknoloji projelerinden sorumludur.

Aylık ortalama maaşı 11 bin TL dir.

Mühendislik

Kimya mühendisliği, elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği gibi birçok farklı alanda mesleği içinde barındıran mühendislik hem kamuda hem de özel sektörde çalışabilmektedir. Özellikle yazılım mühendisliğinde iyi oranda para kazanmaktadırlar. Kamuda çalışan mühendisler 5 bin 604 TL almaktadır. Özel sektörde bu fiyat seçtiğiniz mühendislik türüne göre değişmektedir.

Yazılım Geliştirme Mühendisi

Teknolojinin giderek hayatımızın kilit noktası haline gelen dünyamızda geleceğin parlak mesleklerinden biri olan Yazılım Geliştirme Mühendisi olmak isteyen biri bilgisayar mühendisliği veya elektronik mühendisliği gibi bölümlerden mezun olması gerekmektedir.

Aylık ortalama maaşı 5330 TL olmaktadır.

Yeminli Mali Müşavir

Yeminli Mali Müşavir, uzun uğraşlar, sınavlar yoğun bir eğitim hayatından sonra ardından yeterli iş deneyiminden sonra yaklaşık olarak en az 10 yıl mali müşavir veya muhasebeci çalıştıktan sonra yeminli mali müşavir olunabilmektedir.

Yıllık ortalama maaşı 85.000 TL dir.

Sigorta Uzmanı

Disiplin, etkili iletişim becerileri içeren sigorta uzmanlığında iyi oluşturduğunuz iş imajınız varsa yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Çünkü günümüzün vazgeçilmezini artık sigorta oluşturuyor.

Aylık ortalama maaşı 4140 TL’  dir.

Hava Trafik Kontrolörü:

Uçak hava trafiğinden sorumlu kişiler olarak onları tanıtabiliriz. Uçakların güvenliğini sağlamada önemli bir rol oynarlar. Ufacık bir hataları çok büyük sonuçlara yol açtığından çok stresli bir iştir.

Yıllık ortalama 115 bin TL kazanmaktadırlar.

Petrol Mühendisliği

Petrol ithalatında petrolü incelemesi ve dağıtılmasından sorumludurlar. Durmadan kendilerini geliştirmeli ve donanımlı hale getirmelilerdir.

Yıllık ortalama 105 bin TL kazanmaktadırlar.

Müsteşar

Bakanlarla ve elçiliklerle beraber çalışan müsteşarlar en az lisans mezunu ve devlet memuru olanlardan seçilir. Bakan olmadığı zaman bakanın yerine sorumluluğu üstlenir ve olağanüstü yetkilere sahiptir. Müsteşarlarını seçen bakanlar cumhurbaşkanı onayladıktan sonra müsteşarları göreve başlar.

Maaşları aylık yaklaşık 12 bin TL dir.

Noterlik

 En çok para kazandıran mesleklerden biri olduğunu biliyor muydunuz? Noterlik yapabilmenin ön koşulu hukuk fakültesini bitirmiş olmaktır. Unutmamanız gereken nokta 40 yaşını geçmeden önce noterlikte çalışabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Garson Nasıl Olunur? Garson Maaşları?

Yıllık maaşları yaklaşık 300 veya 350 bin TL arasında değişmektedir.

Kabin memuru

Uçakta yolcularla ilgilenmekle sorumlu olan kabin memuru çok para kazanan mesleklerden biridir. İlk sene 5 veya 6 bin TL kazanan kabin memuru ondan sonraki sene 7 veya 8 bin kazanabilirler.

Çalışacağı yere göre maaşı değişebilen kabin memuru örneğin uluslararası hava şirketinde çalışırsa 20 bin TL bile kazanabilir.

Diyetisyen

Hareketsiz yaşam ve günün stresiyle artan obezite sorunu ve beğenilme tutkusu bu işe daha çok para kazandıracağına benziyor. Yeni diyetisyen olan biri özel sektörde asgari ücretle işe başlarken kamuda daha rahat olan diyetisyenler kamuda 5.500 veya 6.500 TL arasında maaş almaktadır.

Eczacılık

İş yükünün ağır olduğu bir diğer meslek eczacılıktır. Hem devlette hem özel sektörde çalışabilmektedirler. Devlette çalışan eczacılar 4 bin TL kazanırken özel sektörde tanınıp çevre edinen eczacılar daha fazla kazanmaktadır.

Tercümanlık

Çevirmenlik olarak da bilinen tercümanlık hem özel sektörde hem de kamuda çalışma alanına sahiptir. Özel sektörde metin çevirileri, hâkim oldukları yabancı dilde eser çıkarabilirler. Bakanlıkta çalışan bir tercümanın maaşı yaklaşık 8 bin TL olmaktadır.

Yönetim Danışmanı

Kurum veya kuruluşlara yardımcı olmak, onların sorunlarını analiz ederek çözümler üretmede rol oynayan kişidir.

Kendi uzmanlık alanı ve kariyer başarısına göre yıllık ortalama 71 bin ve 120 bin arasında maaş almaktadırlar.

Bu kadar birbirinden farklı meslekleri okurken hangisini seçeceğimize karar vermede zorlanıyorsanız aşağıda hangi sektöre ilgi duyuyorsanız o sektöre ait mesleklere ve maaşlarına ulaşabilirsiniz. Haydi, bir göz atalım. Eğer finans ve muhasebe konusuna ilgi duyuyorsanız için meslekler ve aldıkları ücretler:

Finans ve muhasebede en çok kazanan işler

Finans Müdürü(16.200 TL)

Yatırım Danışmanı(14.700 TL)

Risk Yönetimi Müdürü(13.200 TL)

Ekonomist(12.800 TL)

Vergi Müdürü (12.700 TL)

Denetim Müdürü(12.600 TL)

Yatırım Fonu Yöneticisi(12.200 TL)

Muhasebe Müdürü (11.700 TL)

Denetim Müdürü(11.400 TL)

Eğer işletme sektörüne ilginiz varsa aşağı yazılanları okuyun derim. Pişman olmazsınız.

İşletme yönetiminde en yüksek ücretli işler

CEO  (17.500 TL)

Yönetim kurulu başkanı (17.000 TL)

Şef mali memuru (16.100 TL)

Bölge müdürü (15.600 TL)

Yönetici müdürü (14.200 TL)

Şef kurumsal memuru (14.100 TL)

Yönetim direktörü (14.000 TL)

Genel müdür (13.600 TL)

Risk ve sermaye müdürü (13.200 TL)

Şef işletme memuru (13.100 TL)

Reklam sektöründe yer edinmek istiyorsanız aşağıda yazılanlar ilginizi çekebilir.

Reklamda en yüksek ödeme işleri

Reklam satış direktörü (13.400 TL)

Etkinlik direktörü (13.100 TL)

Reklam müdürü (12.500 TL)

Ürün ve marka yöneticisi (12.200 TL)

Satış özendirme müdürü (12.100 TL)

Medya üretim müdürü (10.500 TL)

Medya satış yönetimi (10.000 TL)

Sosyal medya müdürü (9.900 TL)

Reklam hesap müdürü (9.320 TL)

Hayalindeki meslek mimarlıksa ve onunla ilgili bilgileri okumak için aşağıya bir bak.

Mimarlıkta en yüksek ödeme işleri

Mimarlık danışmanı (13.400 TL)

Yardımcı mimarlık müdürü (13.200 TL)

Tesis ve proje müdürü (12.800 TL)

Tasarım müdürü (12.600 TL)

Peyzaj mimarı (10.800 TL)

Mimar  (9.320 TL)

Mimari tasarımcı (8.860 TL)

Otomobiller ilgini çekiyorsa otomotiv sektörüne bakmaya ne dersin? Bunun için aşağıda yazılanlara bakman yeterli olacaktır.

Otomotiv / otomotiv sektöründe en yüksek ödeme işleri

Bölge müdürü (15.100 TL)

Otomotiv genel müdürü (14.600 TL)

 Otomotiv şube müdürü (12.200 TL)

 Otomotiv satın alma müdürü (11.400 TL)

 Satın alma proje müdürü (10.800 TL)

Otomotiv proje müdürü (10.400 TL)

Otomatik parça müdürü (9.900 TL)

Otomotiv montaj müdürü (9.090 TL)

Servis müdürü (8.740 TL)

Belki yere değil gökyüzüne aitsindir. Havacılıkla ilgili her şey aşağıdan ulaşabilirsin.

Havacılıkta en yüksek ücretli işler

Havacılık Müdürü (16.300 TL)

Havalimanı Hizmetleri Müdürü (16.100 TL)

Havayolları Satış Direktörü (15.700 TL)

Havacılık Emniyet Müdürü (15.100 TL)

Baş Pilot (14.000 TL)

Uçak Pilotu (13.400 TL)

Filo Kontrolörü (12.600 TL)

Havaalanı Yönetim Uzmanı (12.000 TL)

Havacılık Analisti (10.500 TL)

Uzay Mühendisi (9.900 TL)

Hala mı seçemedin? Bankacılığa ne dersin? Hemen hayır deme bir göz at.

Bankacılıkta en yüksek ücretli işler

Uluslararası bankacılık müdürü (17.500 TL)

Grup şube müdürü (17.200 TL)

Banka bölge müdürü (17.000 TL)

Banka operasyon müdürü (16.700 TL)

Sermaye riski yöneticisi (16.200 TL)

Kredi para çantası yöneticisi (16.000 TL)

İç banka denetim müdürü (15.600 TL)

Nakit yönetimi müdürü (15.000 TL)

İnternet şubesi müdürü (14.300 TL)

İnşaat sektörüyle alakalı her meslek burada bir bak pişman olmazsın.

İnşaat sektöründe en yüksek ücretli işler

İnşaat müdürü (13.400 TL)

İnşaat proje müdürü (12.800 TL)

İnşaat işletme müdürü (12.200 TL)

Site lideri (11.700 TL)

İnşaat sözleşmeleri müdürü (11.100 TL)

İhale müdürü (10.600 TL)

Bina satış müdürü (10.400 TL)

İnşaat kalite kontrol müdürü (9.670 TL)

Satın alma müdürü (8.740 TL)

Psikoloji ilgini çekiyorsa aşağıdakileri okuduktan sonra daha da merak etmeye başlayacaksın. Buna eminim.

Danışmanlıkta en yüksek ücretli işler

Psikolog (12.800 TL)

Rehabilitasyon hizmetleri direktörü (12.200 TL)

Gençlik gelişim müdürü (11.700 TL)

Rehberlik (11.400 TL)

Ruh sağlığı danışmanı (10.500 TL)

Kontrol müşaviri (10.000 TL)

Aile destek uzmanı (9.900 TL)

Gençlik bakım danışmanı (9.790 TL)

İstihdam danışmanı (9.320 TL)

Sosyal ilişkilerin güçlü mü? Etkili iletişim becerilerine mi sahipsin zaman müşteri hizmetleri tam sana göre. Aşağıda aldıkları ücretleriyle beraber bu mesleğin türleri hakkında bilgiler yazıyor sadece oku ve ne istediğini netleştir.

Müşteri hizmetlerinde en yüksek ücretli işler

Müşteri hizmetleri müdürü (10.500 TL)

Servis müdürü (10.300 TL)

Bölge hesap yöneticisi (9.900 TL)

Müşteri başarı yöneticisi (9.550 TL)

Çağrı merkezi müdürü (9.320 TL)

Müşteri ilişkileri yöneticisi (9.090 TL)

Operasyon destek yöneticisi (8.740 TL)

Müşteri hizmetleri sorumlusu (6.990 TL)

Müşteri hizmetleri takım lideri (6.530 TL)

Müşteri hizmetleri danışmanı (6.410 TL)

Bilgilerini başkalarıyla paylaşmayı seven ve öğretmek isteyenler için eğitimdeki meslekler ve maaşları aşağıda yazıyor. Bence hemen okuyun. Pişman olmazsın.

Eğitim ve öğretimde en yüksek ücretli işler

Kolej dekanı (15.100 TL)

Fakülte dekanı (14.300 TL)

Profesör (14.000 TL)

Öğretim görevlisi (11.100 TL)

Okul müdürü (10.700 TL)

Doktora sonrası araştırmacı (10.200 TL)

Eğitim psikoloğu (10.100 TL)

Akademik müdür (9.750 TL)

Klinik okul psikoloğu (9.520 TL)

Bir diğer sektör ise enerji üzerine ilginç meslekler ve maaşlarıyla birlikte aşağıda yazıyor. Hemen okumalısın.

Enerjide en yüksek ücretli işler

Operasyon müdürü (16.300 TL)

Jeofizikçi (13.100 TL)

Mühendislik jeoloğu (12.800 TL)

Arama müdürü (12.500 TL)

Enerji sevkiyat direktörü (12.300 TL)

Jeotermal üretim müdürü (12.000 TL)

Maden proje müdürü (11.800 TL)

Servis müdürü (11.400 TL)

Sürdürülebilirlik uzmanı (11.100 TL)

Enerji danışmanı (10.500 TL)

Mühendislik ile ilgili merak ettikleriniz aşağıda yazıyor.

Mühendislikte en yüksek ücretli işler

Mühendislik direktörü (14.000 TL)

Mühendislik üretim müdürü (12.200 TL)

Saha mühendisliği müdürü (11.700 TL)

Elektrik mühendisliği müdürü (10.500 TL)

Mühendislik kilit müşteri yöneticisi (10.300 TL)

Mühendislik proje yöneticisi (9.670 TL)

Makine mühendisliği müdürü (9.320 TL)

Mühendislik satış müdürü (9.090 TL)

Mühendislik danışmanı (8.740 TL)

Başmühendis (8560 TL)

Alım-satım, gayrimenkul merakınız var mı? Emlak sektörü ile ilgili merak ettikleriniz aşağıda yer alıyor.

Emlak’ta en yüksek ücretli işler

Portföy Yöneticisi (15.100 TL)

Emlak Direktörü (14.600 TL)

Alışveriş Merkezi Müdürü (14.000 TL)

Şehir Plancısı (13.700 TL)

Emlak Operasyon Müdürü (13.600 TL)

Emlak Genel Müdürü (13.400 TL)

Ticari Kiralama Müdürü (13.200 TL)

Toplum Geliştirme Müdürü (12.200 TL)

Emlak Proje Müdürü (11.700 TL)

Emlak Müdürü (9.710 TL)

Üretimde en yüksek ücretli işler

Üretim Direktörü (13.400 TL)

İmalat Direktörü (13.100 TL)

Endüstriyel Üretim Müdürü (12.600 TL)

Operasyonel Mükemmellik Genel Müdürü (12.200 TL)

Teknoloji Geliştirme Müdürü (12.000 TL)

Üretim Müdürü (11.700 TL)

Fabrika Müdürü (11.400 TL)

Ürün Müdürü (11.100 TL)

Gönderi Müdürü (10.800 TL)

Kilit Müşteri Yöneticisi (10.500 TL)

SPOR HOŞUNUZA MI GİDİYOR? O ZAMAN BU İŞ TAM SİZE GÖRE.

Fitness ve sporda en yüksek ücretli işler

Spor Menajeri (12.500 TL)

Fitness Müdürü (11.700 TL)

Baş Antrenör (11.100 TL)

Baş Jimnastik Eğitmeni (7.570 TL)

Kayak Eğitmeni (6.530 TL)

Yardımcı Koç (6.410 TL)

Yüzme Eğitmeni (6.180 TL)

Kişisel Antrenör (5.940 TL)

İlginizi Çekebilir  Makale Yazarak Para Kazanmak

Oyun Yöneticisi (5.710 TL)

Fitness Eğitmeni (5.480 TL)

Hizmet sektörü hakkında bilmeniz gereken küçük detaylar aşağıda yazıyor.

Ağırlama sektöründe en yüksek ücretli işler

Ağırlama Direktörü (14.600 TL)

Otel Müdürü (14.000 TL)

Filo Sorumlusu (12.000 TL)

Küme Direktörü (11.700 TL)

Bölge Restoran Müdürü (11.100 TL)

Ağırlama Müdür Yardımcısı (10.600 TL)

Otel Satış Müdürü (10.500 TL)

Yemek Servis Müdürü (10.000 TL)

Restoran Müdürü (9.440 TL)

Oda Rezervasyon Müdürü (9.320 TL)

Sağlık sektörü hakkında bilmeniz gereken küçük detaylar aşağıda yazıyor.

Sağlık hizmetlerinde en yüksek ücretli işler

Cerrah – Kalp Nakli (35.000 TL)

Cerrahi Şefi (33.800 TL)

Cerrah – Ortopedi (32.600 TL)

Cerrah – Plastik Rekonstrüktif (31.500 TL)

İnvaziv Kardiyolog (31.100 TL)

Cerrah – Nöroloji (30.100 TL)

Cerrah – Pediatri (27.200 TL)

Ürolog (25.900 TL)

Dâhiliye Uzmanı (24.300 TL)

Psikoloji Şefi (23.100 TL)

İnsan kaynaklarında en yüksek ücretli işler

Genel Müdür (12.800 TL)

Yetenek Kazanımı Direktörü (12.200 TL)

İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı (12.000 TL)

İnsan Kaynakları Müdürü (11.700 TL)

İşe Alım Müdürü (11.400 TL)

İnsan Kaynakları Geliştirme Müdürü (11.100 TL)

Çalışma İlişkileri Direktörü (9.730 TL)

İnsan Kaynakları Danışmanı (9.440 TL)

Eğitim Sorumlusu (9.320 TL)

İthalat ve ihracatta en yüksek ücretli işler

İthalat ve İhracat Müdürü (12.200 TL)

İhracat Satış Müdürü (12.000 TL)

İhracat Lojistik Müdürü (10.700 TL)

İthalat ve İhracat Danışmanı (9.730 TL)

İthalat Sorumlusu (8.160 TL)

İhracat Lojistik Uzmanı (7.220 TL)

İhracat Sorumlusu (6.990 TL)

Lojistik Analisti (6.470 TL)

Lojistik Sorumlusu (6.180 TL)

Global Yönlendirme Acentesi (5.590 TL)

Sigortacılıkta En Yüksek Ücretli İşler

Risk Yönetimi Direktörü (15.100 TL)

Risk Modelleme Müdürü (14.600 TL)

Sigorta Müdürü (14.000 TL)

Sigorta Satış Direktörü (12.800 TL)

Politika Değişikliği Direktörü (12.200 TL)

Denetim Sigortası Müdürü (11.700 TL)

Hasar Önleme Müdürü (11.400 TL)

Hasar Yöneticisi (11.100 TL)

Aktüer ya (10.500 TL)

Sigorta Program Yöneticisi (10.300 TL)

Bilgi Teknolojisinde En Yüksek Ücretli İşler

Bilişim Kurulu Başkanı (12.800 TL)

Online Bankacılık Müdürü (12.200 TL)

Bilgi Teknolojileri Proje Yöneticisi (11.700 TL)

Kurumsal Altyapı Yöneticisi (11.300 TL)

Uygulama Geliştirme Direktörü (11.100 TL)

Bilgi Güvenliği Direktörü (10.800 TL)

Web Güvenlik Yöneticisi (10.700 TL)

İş Zekâsı Danışmanı (10.600 TL)

Teknik Proje Yöneticisi (10.400 TL)

Bilgi Teknolojileri Satış Müdürü (10.300 TL)

Hukuk ve Hukuk Hizmetlerinde En Yüksek Ücretli İşler

Yargıtay Hâkimi (23.300 TL)

İdare Hukuku Hâkimi (21.000 TL)

Kraliyet Savcılık Hizmeti Avukatı (19.800 TL)

Baş Hukuk Müşaviri (18.600 TL)

Dava Avukatı (17.500 TL)

Hukuk Hizmetleri Direktörü (16.900 TL)

Hâkim Avukat (16.300 TL)

Avukat (15.100 TL)

Hukuk Yetkilisi (14.000 TL)

Kurumsal Danışman (11.100 TL)

Pazarlamada En Yüksek Ücretli İşler

Marka Direktörü (14.600 TL)

Pazarlama Direktörü (14.000 TL)

Marka Müdürü (13.400 TL)

Pazarlama Müdürü (12.800 TL)

Baş Ürün Sorumlusu (12.600 TL)

Arama Pazarlama Stratejisi (11.400 TL)

Pazar Geliştirme Müdürü (11.100 TL)

Ürün Müdürü (10.800 TL)

Dijital Pazarlama Müdürü (10.700 TL)

Ticari Pazarlama Sorumlusu (10.500 TL)

İlaç ve Biyoteknolojide En Yüksek Ücretli İşler

İlaç Üretim Lideri (18.600 TL)

İlaç Müdürü (17.500 TL)

Moleküler ve Hücresel Biyolog (16.500 TL)

Tıbbi İşler Direktörü (15.700 TL)

İlaç Tedarik Zinciri Müdürü (15.600 TL)

Biyoinformatik Bilimcisi (15.100 TL)

İlaç Araştırma Bilimcisi (15.000 TL)

İlaç Satış Müdürü (14.600 TL)

Klinik Araştırma Müdürü (14.300 TL)

Eczane Müdürü (14.000 TL)

Halkla İlişkilerde En Yüksek Ücretli İşler

Halkla İlişkiler Başkanı (13.100 TL)

Halkla İlişkiler Müdürü (11.700 TL)

İletişim Direktörü (11.200 TL)

İletişim Başkanı (10.900 TL)

Pazarlama İletişimi Yöneticisi (10.600 TL)

Halkla İlişkiler Sorumlusu (10.300 TL)

Medya İlişkileri Uzmanı (9.670 TL)

İletişim Proje Yöneticisi (9.320 TL)

Yatırımcı İlişkileri Sorumlusu (8.160 TL)

Devlet İlişkileri Görevlisi (7.280 TL)

Tedarikte En Yüksek Ücretli İşler

Tedarik Zinciri Direktörü (14.600 TL)

Satın alma Müdürü (14.000 TL)

Dağıtım Müdürü (13.400 TL)

Depo Müdürü (12.200 TL)

Bayi Müdürü (11.100 TL)

Toptan Alıcı (10.500 TL)

Tedarik Zinciri Analisti (9.900 TL)

Satın alma Sorumlusu (9.320 TL)

Stok Kontrol Müdürü (9.090 TL)

Talep Planlama Müdürü (8.740 TL)

Kalite Kontrolünde En Yüksek Ücretli İşler

Kalite Direktörü (12.800 TL)

Kalite Kontrol Müdürü (12.200 TL)

Kalite Güvence Yöneticisi (11.700 TL)

Ürün Kalite Lideri (9.210 TL)

Onay Ekibi Yöneticisi (9.130 TL)

Kalite Güvence Sorumlusu (8.840 TL)

Kalite Eğitmeni (8.640 TL)

Kalite Müdür Yardımcısı (8.390 TL)

Kalite Kontrol Analisti (7.980 TL)

Satışta En Yüksek Ücretli İşler

Toptan Satış Müdürü (16.900 TL)

Ulusal Satış Müdürü (16.300 TL)

Satış Direktörü (15.100 TL)

Satış Sorumlusu (14.000 TL)

Satış Müdürü (13.400 TL)

Ulusal Hesap Yöneticisi (12.200 TL)

Direkt Satış Müdürü (11.700 TL)

Perakende Başkanı (11.400 TL)

Kurumsal Satış Müdürü (11.100 TL)

Telekomünikasyonda En Yüksek Ücretli İşler

Telekomünikasyon Müdürü (12.800 TL)

Satış Direktörü (12.200 TL)

Baş Teknoloji Sorumlusu (11.700 TL)

Telekomünikasyon Servis Sağlama Müdürü (9.710 TL)

Telekomünikasyon Çözüm Mimarı (9.220 TL)

Telekomünikasyon Danışmanı (8.990 TL)

Telekomünikasyon Proje Yöneticisi (8.740 TL)

Telekomünikasyon Analisti (8.640 TL)

Telekomünikasyon Teknik Müdürü (8540 TL)

Erişim Operasyon Takım Lideri (8.250 TL)

Buna ek olarak uluslararası çalışma örgütü ve TÜİK ’in verilerine göre;

  • Bilimsel ve mühendislik alanlarında yükselme gözlenmektedir.
  • Kişisel hizmet ve büro elemanlarının da sayısı artmaktadır.
  • Zanaatkârlar ve tarım istihdamında azalma gözlenecektir.
  • Yakın dönemde gözlenen tarım istihdamındaki artış, anlaşılan geriye dönecektir.
  • Vasıfsız mesleklerdeki artış da bir süre daha devam edecektir. Herhalde tarımdan çıkanların bir kısmı bu meslekleri beslemektedir.
  • Öğretmen ve mühendislerin sayısı artmaktadır.
  • Kendi kendine yeten tarım faaliyetindeki istihdam yok olacaktır.
  • İnşaat ve fabrika-makine operatörlerinin de sayısı artmaktadır.
  • Teknik mesleklerde bir miktar artış gözlenecektir. Büro ve hizmet mesleklerinde artış olacaktır. Tarım düşecek ve çıkanların bir kısmı vasıfsız kent çalışanları olacaktır.

Zengin olmanın diğer yolları

Yüksek lisans derecesi alın

Georgetown Üniversitesi Eğitim ve İş Gücü Merkezi’nden alınan verilere göre, lisans derecesine sahip olanlar yaşam boyu 2,3 ​​milyon dolar kazanca sahip olurken yüksek lisans derecesine sahip olan kişiler ortalama 2,7 milyon dolarlık bir kazanca sahip oluyor. Bu arada doktorası olan kişiler  (mesleki dereceler hariç) 3,3 milyon dolar kazanıyor. Yüksek lisans derecesi almak daha yüksek kazançlar için bir bilet niteliği taşıyor.

Sertifika alın

Birçok endüstride, sertifikalar bireylerin bir alt alanda bilgilerini uzmanlaşmalarına, rekabette bir adım önde olmalarına ve uzmanlıklarının mevcut olduğunu ve yeni işverenlerin onları seçmelerine yardımcı olabilir. Sertifikaların çoğu iki yıldan bile kısa bir sürede tamamlanabilir ve genellikle tamamlandıktan sonra daha yüksek maaşlara ulaşma olanağı sağlar.

Yeni bir beceri öğrenin

Sanayi veya çalışma alanı ne olursa olsun, bireylerin mutlaka kazanç potansiyelini artırmak için tam bir dereceyi bitirmeleri veya bir sertifika programını tamamlamaları gerekmez. Yeni bir beceri kazanmak istiyorsanız, yerel üniversitelerin ve halk eğitim merkezlerinin programlarına bakın. Mevcut işinizden ayrılmadan çalışırken değerinizi artırmak için yüz yüze veya online eğitim alarak birkaç ders alabilirsiniz.

Terfi isteyin

Yüksek lisans derecesi yapmadan veya sertifika almadan bile, işlerinde sıkı çalışan bireyler, birkaç yıllık sıkı çalışmanın ve başarılarının ardından sık sık terfi alırlar. Son zamanlarda terfi etmediyseniz, amirinizle veya yöneticinizle oturup şirketteki sonraki işte atacağınız adımlarınız hakkında ve gelecekteki üç aylık dönemde zam almak için neler yapabileceğiniz hakkında samimi ama saygılı bir konuşma yapın.

Bir ek iş bulun

Şuan çalıştığınız işinizde gelir artırıcı fikirleri tükettiyseniz, maaşınızı artırmak için bir ek iş bulmayı düşünün. Bir sınıfta ki bu sınıf spor salonunda veya halk eğitim merkezinde olabilir ders verin yerel bir sınıf öğretmeye, gece/hafta sonları dadılık yapın, serbest çalışan olun örneğin yazma veya sanal yardım gibi görevler için serbest çalışan müşteriler bulun veya nesneler yapın ve bunları Etsy gibi web sitelerinde satın.

Yatırım

Herhangi bir harcama amacınız yoksa yatırım yapın. Yatırım planınıza bağlı kalarak, parayı bu amaç için ne kadar süre kullanmayı planladığınıza ve piyasanın bu süre zarfında nasıl davrandığına bağlı olarak, yatırım getirisi ile servetinizi artırabilirsiniz.

kağan

Güncel Kalın, İşsiz kalmayın

Bir cevap yazın