2021 Bekçi Alımları! Bekçi Alımı Ne Zaman Yapılacak?
Bekci Alımları

2021 Bekçi Alımları! Bekçi Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Bekçi alımlarını bekleyen binlerce insan var. Korona virüs ve etkileri nedeniyle bekçi alımları ertelenmişti. Mahalle ve çarşı bekçisi alımları ile alakalı bir takım yeni gelişmeler var. 2020 – 2021 yılında bekçi alımları ne zaman yapılacak tüm detayları sizlere aktaralım.

2019 yılında 8 binden fazla bekçi alımı yapıldı. 2020 yılında da alımların yapılması bekleniyordu ancak korona virüs pandemi süreci alımları derinden etkiledi.  

Bekçi Nedir? Bekçilik Nedir?Başvuru alım şartları, bekçi maaşları ne kadar? Olacak bu konular çok merak ediliyor. Konuyla alakalı resmi bir açıklama gelmese de 2021 yılı süresince 30 bin bekçi alımı yapılacağı da söyleniyor.

Bekçi Alımları

Bekçi Alımları Ne Zaman Yapılacak?

Bekçi alımları ile alakalı yetkili merci Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bu iki kurumdan gelecek açıklama sonrasında alımlar ile alakalı detaylar belli olacak.

2021 yılının hemen başında yeni ekonomi paketi açıklanacak ve bu açıklamaların ardından alımlar ile alakalı detaylarda belli olacak. Hali hazırda zaten 2020 yılında yapılması gereken alımlarda 2021 aksamış durumda. Bu nedenle 2021 yılında en az 25 bin bekçi alımı yapılması bekleniyor.

Bekçi Maaşları Ne Kadar Oldu?

Pandemi sürecinde işsizlik hat safhaya ulaştı ve bekçi alımları sonrasında başvurularda patlama bekleniyor. Bekçi maaşlarının iyi seviyelerde olması nedeniyle daha fazla kişinin başvuru yapmasına neden oluyor. Ayrıca daha önceden en az lise mezunu olma şartı da kalktığı için 2021 yılında yapılacak bekçi alımlarında rekor başvuru bekleniyor.

İlkokul Mezunu Olan Bekçi Maaşı

  • İlkokul mezunu olan bekçi maaşı 4, 302,80 TL
İlginizi Çekebilir  2020 Yılında En Fazla Kazanan Meslekler Hangileridir?

Lise Mezunu Olan Bekçi Maaşı

  • Lise mezunu olan bekçi maaşı 4352 TL ile 4.455.14 TL arasında değişiyor.

Ön Lisans Mezunu Olan Bekçi Maaşı

  • Ön lisans mezunu olan bekçi maaşı 4357,50 ile 4.400 TL arasındadır.

Lisans Mezunu Olan Bekçi Maaşı

  • Lisans mezunu olan bekçi maaşı 4, 404 TL ile 4.657.00 TL arasındadır.

Not: yukarıda belirtilen maaşların 2020 yılı için geçerlidir. 2021 yılı başında bekçi maaşlarına yeni zamlar gelecektir.

Emniyet Genel Müdürlüğü / Polis Akademisi Bekçi Alımları Şartları Neler?

Bekçi alımları ile alakalı duyuru binlerce insan tarafından bekleniyor. Hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de Polis Akademisi alımlar ile alakalı kısa süre içerisinde açıklama yapacak.

Alım şartları ile alakalı büyük değişiklikler beklenmiyor. Bu konu ile alakalı net bir açıklama olmasa da temel özellikler ve şartların geçerli olacağını söylemekte yarar var.

Daha Önce Bekçi Alım Şartları Nasıldı?

  • 2020 yılı öncesinde bekçi alım şartları:
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • En az lise ve dengi okul mezunu olmak, ( 2021 yılında yapılacak alımlarda ilkokul mezunu olması yeterli olacak)
  • Boyu uzunluğunun en az 167 cm olması,
  • Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında,
  • Askerliğini yapmış,
  • Başvuru yapılan ilde en az 12 aydır yaşıyor olması

kağan

Güncel Kalın, İşsiz kalmayın

Bir cevap yazın