Köyde Yaşamak için ve Köyde Para Kazanmak İçin Ne Yapmalı?

Köyde Yaşamak için ve Köyde Para Kazanmak İçin Ne Yapmalı?

Şehir hayatının kısır döngüsünden bunalan başta birikim sahibi, beyaz yakalılar olmak üzere köye yerleşip, köy hayatı yaşamak oldukça popüler bir hal aldı. Köy hayatını tercih edenler, doğal ortamda yaşamayı, sağlıklı ve organik beslenmeyi amaçlarlar.  Köy hayallerini gerçekleştirip, yerleştikten sonra köyde para kazanmak için ne yapabilirim sorusuna cevap aramaya başlarlar. Siz de onlardansanız yazımızı okumaya devam ediniz.

Aslında çok da geçmişte kalmamış olan, yakın tarihimizde mahalle sütçülerini, yoğurtçularını hatırlarız. 2000’lerden sonra şehirdeki bu alışkanlık yerini birbiri ardına çılan marketlere bıraktı ve bu da güvenirliği azalttı. Zaman zaman yayımlanan gıda güvenirliği listesinde olduğu gibi genetiğiyle oynanmış ve sahte gıda ürünleri hepimizi ürkütmekte. Toplumu korkutan bu tablo köye, doğal yaşama, organik gıdaya ilgiyi arttırdı.

Köyde para kazanmak için alternatifleri en iyi şekilde değerlendirip, doğru seçenekle yatırım yapmalı. Çünkü köyde para kazanmanın yolları ciddi emekten ve yatırımdan ve risk almaktan geçer. İşte sizlere köyde para kazanmak için seçenekler!

Köyde Yapılabilecek Projeler Nelerdir?

Yaşamayı seçtiğiniz bölgenin iklimine göre sebze, meyve yetiştiriciliği yapılabilir. Örneğin; Akdeniz bölgesi için Avokado yetiştiriciliği oldukça kazançlı. Gün geçtikçe artan tüketim ihtiyacı ve yükselen pazarıyla Avokado yetiştiriciliği memnun edici olacaktır. Elbette çeşitlendirilebilir. Narenciye, patates, soğan, sarımsak vb.

Seçeneklerden bir diğeri de kümes hayvancılığı. Tavuk, horoz, kaz gibi kanatlı hayvanlar yetiştirip, yumurta satışı yapılabilir. Arazi müsaitse mera tavukçuluğu, gezen tavuk ve yumurtası ilgi gören bir pazara sahiptir.

Köyde para kazanma yollarından biri de küçük ve büyük baş hayvan yetiştiriciliğidir. İlk adım için beş koyun, bir inekle hem kendinizi sınamanız açısından hem de gelir gider tablonuzun belirlenmesi açısından size yol gösterecektir. Hayvancılıkta karar kıldıysanız ve yatırımınızı arttırmak istiyorsanız 2020 TTK ve Ziraat Bankasının faizsiz hayvancılık kredisinden faydalanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Part Time İş veya Kısmi Süreli İş İlanı Konuları

Köyde para kazanmak için sütçülük de yapılabilir. Bunun için süt veriminde daha kıymetli olan manda yetiştiriciliğini öneririz. Manda sütünden yoğurt ve kaymak tüketicinin tercih ettiği ürünlerdendir.

Kültür ve istiridye mantar üretimi yapılabilir. Bunun için ortalama yüz, yüz elli metrekarelik, sıcak ve nemli alan yeterli olacaktır.  Gıda fiyatlarının yükselmesiyle mantar tüketici için neredeyse et yerine geçen bir yiyecek halini aldığından kazançlı bir yatırım diyebiliriz.

Köy ekmeği ve yufka işi de yapılabilir. Kendi üreminiz olan köy ekmeği ve yufkayı köy pazarlarında tüketiciyle buluşturabilirsiniz.

Köyde para kazanmak için araziniz geniş ise ve yaşanan yerin iklimine göre ağaç dikip satışını yapabilirsiniz. Akdeniz bölgesi için Palmiye önerebiliriz.

Tarım ve gıda üretimi size göre değilse, bir başka alternatif çobanlık yapmak. Çobanlık yapmak da kolay bir iş değildir fakat geliri oldukça tatmin edici. Yaşanan köy civarındaki büyük çiftlikler hayvanları için çobanlar aramaktadır. Bunun için sahibinden com. Sitesine de bakabilirsiniz. Çobanlık yapacakların ya ailesiyle ya da tek başına çiftlikte yaşaması gerekmektedir. Sadece sürüyü dolaştırmak değil, hayvanların her türlü sorumluluğunu alacak kişiler tercih edilmektedir. Aylık ortalama dört, beş bin lira gibi bir maaş söz konusu.

Arıların gün geçtikçe azalması ve bal sahteciliğinin artmasıyla arıcılık çok popüler hale geldi. Olumsuzluklar nadiren de olsa olumlu hale dönüşebiliyor. Dünyada arıcılık oldukça popüler bunu hobi olarak yapıyorlar. Ülkemizde arıcılık yapmak isteyenler için devlet destek de vermekte.

Köyde para kazanmak için el becerileriniz varsa bunu da köy pazarında ve internet üzerinden satışını yaparak değerlendirebilirsiniz.

Köyde Para Kazanmak için; Köyde Para Kazanmanı Yolları

İster tarım, ister hayvancılık yapın internet sosyal medya platformlarında kendinize bir hesap açarak satış yapabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi güvenli gıdaya ilgi her geçen gün artmakta bu da talebi yükseltmektedir. Örneğin gezen tavuk yumurtası, doğal beslenen inek ya da manda sütü, yoğurdu, kaymağı. İlaçsız sebze, meyve ve fidanlarıyla, mantarlar. Instagram, YouTube, Twitter gibi sosyal paylaşım platformları tanınmanıza ve güvenir gıdaları tüketiciye kolaylıkla ulaştırmanıza olanak sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir  Uber Nedir? Über Taksi Ne Demek?

Köyde para kazanmak için ne yapabilirim sorusuna yanıt ararken, size uygun olanı deneme yanılma yöntemiyle risk alarak adım adım ilerlerseniz kaybınız olduğunda sizi üzmeyecektir. Yapmaya karar verdiğin iş için Tarım ve Orman Bakanlığından, Kosgep kredisine başvurabilirsiniz. Çiftçilerin desteklenmesi için 30 bin TL hibe kredi vermektedirler. Hangi Sektörde İyi Para Var En Çok Para Kazandıran 6 İş Fikri yazımızı okudunuz mu?

Bir cevap yazın